Carmen Sylva

Nascut: 1843

Decedat: 1916

Nationalitate: Germană

Carmen Sylva, pseudonimul literar al reginei Elisabeta a României, a fost o personalitate remarcabilă în peisajul cultural și istoric al României la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Ca regină, Carmen Sylva nu doar că a exercitat un impact semnificativ asupra vieții politice și sociale a țării, dar a lăsat și o amprentă puternică în domeniul literaturii și al promovării culturii române.

Elisabeta a României a scris și publicat o gamă diversă de lucrări literare, inclusiv poezie, proză și teatru. Prin intermediul acestor scrieri, ea a oferit o perspectivă unică asupra vieții și a tradițiilor românești, dar a abordat și teme universale, cum ar fi dragostea, natura și condiția umană. Operele sale sunt influențate de romantismul vremii și dezvăluie o sensibilitate profundă și o pasiune pentru artă.

Prin intermediul activităților sale literare și a angajamentului său în proiecte culturale, Carmen Sylva a a avut o contribuție semnificativă la dezvoltarea identității culturale a României începutului de secol XX și la promovarea patrimoniului literar românesc.

Cărți scrise de Carmen Sylva

-25% Carmen Sylva – From Memory’s Shrine, prima ediție din 1911

De pe altarul memoriei

1000 lei 750 lei
-25% Carmen Sylva – A Roumanian Vendetta, prima ediție din 1903

A Roumanian Vendetta, n1903

750 lei 562 lei