Politica de returnare

Produsele achiziționate de pe site-ul carteboiereasca.ro pot fi returnate conform Ordonanţei de urgență a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative (denumită în continuare O.U.G. 34/2014).

Astfel, în termen de 14 zile de la primirea produsului comandat fie de către dumneavoastră, fie de către o terță persoană numită de către dumneavoastră, alta decât transportatorul, aveți dreptul legal de a renunța la cumpărarea produsului, fără penalități și fără invocarea unui motiv.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să informaţi Carte Boierească SRL, la sediul din Intrarea Santierului nr 22 Buftea, Jud Ilfov, la telefon 0720 42 72 74 sau pe adresa de mail echipa@carteboiereasca.ro cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă sau e-mail.  Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, daca acestea au fost suportate de dumneavoastră, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată că şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare a comenzilor achitate prin ramburs. În acest caz, suma aferentă va fi virată într-un cont IBAN, neexistând posibilitatea rambursării cash. Nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Rambursarea va fi amânată până la data la care primim înapoi produsele. Va trebui să suportaţi costul direct al returnării produselor.

Returnarea produselor se poate efectua online, prin firma de curierat în decurs de maximum 14 zile de la data la care ați intrat în posesia fizică a produsului comandat, fie dumneavoastră, fie o terță persoană menționată de către dumneavoastră, alta decât transportatorul. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Pentru returul online, vom trimite un agent al firmei de curierat la adresa convenită pentru ridicarea produselor. Suma va fi restituită imediat ce pachetul aferent va fi recepționat la sediul online.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat. Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobituri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire și/sau intervenții neautorizate etc. Sunteţi responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor.

Ca să scurtăm povestea, pe site-ul Carte Boierească ai dreptul să renunţi la produsele pe care le-ai cumpărat în termen de 14 zile de la ziua la care ai primit produsele în condițiile prevăzute mai sus. Așa este legal si nu trebuie sa invoci niciun motiv, cu toate astea ne-ar ajuta sa înțelegem ce s-a intamplat, ca să putem evita astfel de situații.

Carte Boierească vinde cărți rare si vechi, multe dintre ele de peste o suta de ani, asa că ii rugam pe cititorii nostri sa le trateze cu grija si respectul cuvenit, iar in schimb le promitem o experienta unica de lectura.