Paul Kovi’s Transylvanian Cuisine, prima ediție din 1985, cu dedicația olografă a autorului.
O carte de bucate cu poveste, scrisă de unul dintre cei mai interesanți membri ai diasporei maghiare din America: Paul Kovi (1924-1998), emigrat din Ungaria în New York în 1950, pentru a deveni 23 de ani mai târziu proprietarul (și revigoratorul) celebrului restaurant new-yorkez Four Seasons, dar și autorul acestei senzaționale cărți de bucate.
Kovi a petrecut aproape șapte ani strângând materiale și documentând rețetele din acest volum, eforturile sale fiind facilitate și aprobate personal de Nicolae Ceaușescu, cu o singură condiție însă: cartea să fie publicată pentru prima oară în limba română, iar doar după câțiva ani să fie tradusă și în alte limbi. Paul Kovi urma să publice cartea în 1981, în limba maghiară, încălcând înțelegerea cu Ceaușescu, iar mai apoi în limba engleză, în 1985 (ediția de față), aceasta devenind rapid una dintre cele mai populare cărți de bucate ale perioadei.
Volumul se prezintă în supracoperta originală și este într-o stare foarte bună, singurele defecte fiind mici riduri ale supracoperții.
Pret cu toate taxele incluse.
Product sold out!
Anul publicării | 1985 |
---|---|
Limba | Engleză |
Stare | Foarte bună |